ARIENNE HEARTS CHARLIE – THE GREATEST SHOW

Artiest info
Website
facebook

 

‘Arienne Hearts Charlie’ is de naam van een Amerikaans musicerend liefdeskoppel uit Louisiana waarvan we hun achternamen nergens hebben kunnen achterhalen. Naast de liefde voor elkaar is het interraciale echtpaar ook verknocht aan op jazz gebaseerde muziek die ze samen componeren en opnemen op hun platen.

Hun nieuwste album heet “The Greatest Show” en dat proberen ze ook te creëren via de tien nummers die op deze plaat werden opgenomen. Er werden voor de fans trouwens nog drie extra bonustracks toegevoegd aan de cd met een trioversie van de track “Voyeur”, een single-versie van het nummer “Bare” en een sobere ‘naaktversie’ van de song “Solitude” (zie 1e video). De originele versies van deze drie liedjes staan ook allemaal op de basisplaat.

Maar daar vinden we ook nog ander leuk jazzwerk op terug zoals het melodieuze laid back gezongen nummer “Loving Day” dat u op de tweede video kunt beluisteren. De algemene teneur van deze plaat is sowieso lo-fi en de instrumentatie wordt beperkt gehouden tot de typische jazz-attributen zoals contrabas, piano, gitaar en borsteldrums.

Het geheel zorgt er echter voor dat de kenmerkende jazzstem van Arienne er in elk nummer duidelijk bovenuit steekt. Zij etaleert haar zangtalent in het tijdens een livesessie opgenomen liedje “All Of Me”, “Autumn Leaves” en het meest ritmisch gebrachte liedje “No One Knows”. Charlie laat de luisteraar genieten van zijn rustgevende gitaarwerk in het geheel instrumentale nummer “Beauty (For Arienne)” en het door trompetgeschal gedomineerde “Montero (Call Me By Your Name)”, een nummer dat origineel werd geschreven en begin dit jaar werd uitgebracht door hiphopper en rapper Lil Nas X.

Professioneel is Arienne in het dagelijkse leven actief als psychotherapeute en na enkele moeilijke jaren inclusief gevangenschap en rehabilitatie vond ook Charlie een beter leven door zich te gaan specialiseren in de behandeling van angst- en depressie-trauma’s bij kinderen. Samen zorgen ze dagdagelijks voor een tiental kansarme kinderen die kampen met allerlei sociale problemen. Hun gemeenschappelijke doel in het leven vertaalde zich al snel naar een gelukkig liefdesleven samen dat uiteindelijk heeft geleid tot het maken van deze zalvende muziek in de jazzliedjes die ze brengen op hun nieuwe album “The Greatest Show”.

(valsam)